ХК „Спартак“ – Плевен възражда хандбалните традиции във ВВВУ „Георги Бенковски“

0
570
ХК "Спартак" - Плевен

Хандбален клуб „Спартак“ – Плевен и ВВВУ „Георги Бенковски“ ще реновират спортните площадки и салона в базата на закритото училище „Марин Дринов“ в Плевен, информират от клуба. Спортните пространства не само ще бъдат приведени във вид, подходящ за тренировъчен процес, но и за състезания. Идеята стана възможна за реализация, след като наскоро Община Плевен предостави изоставената и рушаща се база за стопанисване от висшето училище.  

Проектът има за цел да възроди и запази традициите на хандбала във ВВВУ „Георги Бенковски“, като даде възможност на много студенти и курсанти да спортуват паралелно със своето обучение. „За тази цел от ХК „Спартак“ ще осигурим високо квалифицирани треньори по хандбал, лека атлетика и фитнес, за да може приемът на студенти със спортен интерес да започне още от следващата година“, поясняват от клуба. Те са благодарни на ръководството на ВВВУ „Георги Бенковски“ в лицето на бригаден генерал Юлиян Радойски за разбирането, което проявява, и за поетите ангажименти към спорта ханбал в Плевен.

От ХК „Спартак“ – Плевен припомнят, че ВВВУ „Георги Бенковски“ има дългогодишни традиции в този спорт. С хандбалния си клуб „Криле“ висшето училище жъне многобройни успехи в престижната „А“ хандбална група на България за мъже.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here