Хилда Казасян и Плевенската филхармония представят в Плевен новия си музикален проект “Да обичаш Гершуин” 

0
3101
Светът на киното в музика

“Да обичаш Гершуин” е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония. Второто му представяне в Плевен ще е на 22 февруари, в зала “Катя Попова”, от 19 ч. Премиерата, която се състоя на 16 ноември 2023 г., пожъна огромен успех, като много от желаещите да съпреживеят музикалното събитие не успяха, тъй като билетите свършиха бързо.

Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат още солистите Теодосий Спасов – кавал, и джаз певецът Васил Петров, както и музикантите Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет, и Христо Йоцов – барабани, който е автор и на впечатляващите аранжименти.

Програмата включва едни от най-красивите произведения на Дж. Гершуин, “Пак имахме проблем да изберем това, което на нас ни харесва най-много от тази музика, да слеем много теми една в друга. Христо Йоцов е някакво абсолютно събитие в България – не знам човек, който да пише такава модерна симфонична музика, каквото пише той. Направи такива аранжименти, че първия път, като ги чух, се разплаках – прекрасни са”, сподели за БНТ Хилда Казасян.    

“Да обичаш Гершуин” е третият мащабен проект, който Хилда Казасян реализира съвместно с Плевенската филхармония и споменатите музиканти. Предходните две заглавия – “Да послушаме кино” и ”Световното кино в музика”, се радват на огромен зрителски интерес в цялата страна.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here