Хайтовите герои ще оживеят в гостуващия спектакъл „Дърво без корен“ в Плевен

0
232
Дърво без корен

Спектакълът “Дърво без корен“ по емблематични разкази на Николай Хайтов ще гостува в Плевен на 29 март, от 19.00 часа, в зала „Катя Попова“. Актьорът Илиян Марков се превъплъщава в героите от разказите “Мъжки времена“, “Изпит“ и “Дърво без корен“. Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, а хореографията е на Асен Павлов. Продукцията е на Театър „ОЗ“.

Хайтовите герои препускат през вихъра на живота, докато не стигнат до момент, който ги променя. Той обаче не променя връзката им с техните корени. Далеч ли сме ние от там? Забравили ли сме? Имаме ли шанс вътре в себе си да потърсим тази връзка и откривайки я, да се опознаем по-добре?

“Вярвам, че светът, описан от Николай Хайтов, не е изчезнал и че няма да изчезне, докато има кой да ни напомня за него“, споделя актьорът.

Колко време може едно дърво да живее, ако е прекъсната връзката с неговия корен? Колко време ще продължи да съществува, след като е вече безжизнено и не е изтляло? Има ли връщане назад и може ли тази връзка да бъде възстановена? Не може мъртво дърво да пусне корен, но е възможно от корена да избие ново дърво.

Илиян Марков е носител на Голямата награда от Фестивала за българска драматургия в Шумен през 2022 г. Спектакълът вълнува, разплаква и ни прави съпричастни към темите на героите на Хайтов, а те са всеобщи, човешки, валидни за всички поколения.

Билети се продават на билетната каса “Ивентим” (на ул. „Бъкстон“ 3) и в мрежата на Грабо.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here