Хайгашод Агасян чества 70-годишен юбилей с концерт на плевенска сцена

0
194
Хайгашод Агасян

Известният български композитор, инструменталист, поет и певец от арменски произход Хайгашод Агасян ще отбележи 70-годишния си юбилей с концерта “Вечните хитове” в читалище “Съгласие 1869”. Музикалният празник е тази вечер, от 19 часа.

В събитието специално участие ще има Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова, която също ще изпее песен на юбиляря. Ще прозвучат едни от най-популярните песни за деца и възрастни от Хайгашод Агасян.

Музикантът завършва с виола майсторски клас по камерна музика в Българската държавна консерватория – София (днес Национална музикална академия “Проф. П. Владигеров”) през 1978 г. Посещава курсове във Франция и Унгария (1977-80 г.).

От 1979 г. работи в Народния театър за младежта, а от 1991 г. – в театър “Възраждане”. Свири в различни симфонични и камерни оркестри. Изнася самостоятелни концерти и авторски рецитали с песни заедно с поетите Недялко Йорданов и Стефан Цанев в много градове на България, във Виена (Австрия), Братислава (Словакия), Москва (Русия) и др.

Хайгашод Агасян е автор на театрална и филмова музика, на забавни песни за възрастни и деца, много от които се радват на широка популярност. Като композитор е носител на награди от авторитетни национални форуми, сред които “Златният Орфей”, “Сладкопойна чучулига”, “Бургас и морето”, Младежки конкурс за забавна песен, Конкурс за детски песни на БНТ, Пролетен радио конкурс и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here