Град Левски се преклони пред Апостола на свободата

0
968
Левски

С общоградско поклонение и възпоменателен ритуал, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”, жителите на Община  Левски се преклониха днес пред подвига и саможертвата на йеродякон Игнатий. Преди 149 години, в предсмъртния си час, Васил Левски казва: ”Споменувай ме в молитвите си, отче, с името йеродякон Игнатий”. Заупокойна молитва отслужи отец Георги Калчев пред паметника на Апостола на свободата в града.

Своя граждански поклон с минута мълчание, стихове и песен на деца от детските градини „Слънце и „Локомотив” изразиха всички пред паметника на Васил Левски в града. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха кметът на Община Левски Любка Александрова и общински служители, Общинският съвет –Левски, СУ „Крум Попов”, ПГССТ ”Никола Й. Вапцаров”, ОУ „Максим Горки”, детските градини „Слънце” и „Локомотив”, представители на институции, жители на Община Левски.

Присъстващите на гражданското поклонение днес се присъединиха към националната инициатива, посветена на 149-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата, с рецитиране на Ботевото стихотворение ”Обесването на Васил Левски”.

Информация: Община Левски

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here