Геймъри дариха учебни и спортни пособия на стойност 12 000 лв. на социални центрове и спортни клубове в Плевен  

0
287
геймъри - дарение - Плевен

Дарение на стойност 12 000 лева получиха шестте центъра за настаняване на деца от семеен тип в Плевен и два от спортните клубове в града. Дарителите са Константин Кънев – създател на YouTube канала NoThx, и приятели, които връчиха дарението си лично. Благотворителната им инициатива се случва за седма поредна годна и е под мотото ГеймингЗаДобро, като тази година тя е с адрес гр. Плевен.

„Смятам, че човек трябва да бъде добър и да прави добро всеки ден. Не е задължително да се дава публичност, но е хубаво от време на време да се дава пример. Понякога е необходимо изключително малко усилие, за да направиш някой щастлив. Ние застъпваме каузата, че компютърните игри, играни в допустими като количество часове, могат да допринасят за правене на добро. За това и слагаме хаштага #ГеймингЗаДобро, за да накараме и други хора в света на компютърните игри да направят подобни кампании, тъй като има ли желание, има и начин“, сподели в Плевен Константин Кънев.

Той и приятелите му бяха гости на клубовете по спортна акробатика „Спартак Плевен“ и „Акробатика Плевен“, на които подариха спортни пособия, след което се срещнаха и с децата от Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Бяло море“. По предложение на социалния център сумата е изразходвана за закупуване на плот, таблети, книги, пособия и спортни принадлежности. Закупените вещи бяха предоставени на Анелия Цанкова – ръководител на шестте ЦНСТ. Тя благодари на Община Плевен, на дарителите и приятелите на центровете за съпричастността и жеста.

В Плевен Константин Кънев и приятели бяха посрещнати лично и от кмета на Общината д-р Валентин Христов и заместник-кмета Елина Димитрова, както и от началниците на Отдел „Здравеопазване и социални дейности“ – д-р Елза Пачева, и на Отдел „Спорт“ – Ваня Първанова.

Константин Кънев е икономист по образование и е един от най-следваните YouTube потребители в България – с общо над 200 хил. абоната в канала си NoThx и над 54 млн. гледания на клиповете му. Той е част от цяло поколение интернет потребители, които са превърнали хобито си да правят видеосъдържание за YouTube в професия, с която да подкрепят и добри каузи. ГеймингЗаДобро e благотворителна инициатива, която се случва вече 7 години и чрез която всяка година се събират средства за деца в центрове за настаняване от семеен тип.

„С група приятели в дните между Коледа и Нова година се събираме и в рамките на между 12 и 15 часа правим стрийм, в който, докато играем игри, заедно и с нашите зрители събираме средства за определени каузи. Лично закупуваме необходимите неща, всичко, за което сме изхарчили парите, заснемаме и пускаме като документално филмче. Идеята е нашите зрители, които са и наши дарители, да видят къде са отишли техните дарения. Помогнали сме на центрове за деца от семеен тип в много общини, тази година сме в Плевен“, сподели Константин Кънев.  

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here