Габровският драматичен театър гостува в Плевен с пиесата “Свекърва” по Антон Страшимиров

0
356
Свекърва

Габровският драматичен театър “Рачо Стоянов” ще гостува на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен със пиесата “Свекърва” по Антон Страшимиров. Спектакълът ще бъде представен на 4 април, от 19 часа.

Постановката се играе от лятото на 2019 г. и се радва на огромен успех, а историята е определяна за „най-добрата българска комедия“. Според режисьорът Петринел Гочев въздействието на спектакъла се крие в разчупеното решение и пластичността, в усещането за лекота, което го прави силно въздействащ. 

Актьорската трупа на представлението включва Надежда Петкова в ролята на Костанда, Стоян Руменин в ролята на Свилен – Велчо, Адриана Димова в ролята на Дафинка, Димо Димов в ролята на Баба Неделя, Велислава Маринкова в ролята на Дечка, Тони Христова в ролята на г-жа Керекова, Петко Петков, в ролята на Павли Кереков, Ангел Калев в ролята на доктора и поручик Дойчинов и Гинка Дичева в ролята на Слугинчето. 

Героите са родственици и близки. Градска прослойка с копнежи и мечти за цивилизованост. Красота, изящество и умения да се представиш добре в „общество“ – така скромни и незаплашителни изглеждат желанията им. Но има ли желания, поражда се страст, а има ли страст, започва война. Това е, което наистина откриваме на сцената – тя наистина се е превърнала в бойно поле. А там, страховити или жалки, тежко въоръжени или с каквото намерят, героите на тази пиеса воюват за пълна победа над всеки наоколо, до пълно изтощение.

Това е шестият спектакъл, който Петринел Гочев създава заедно с трупата на Габровски театър. В творческия екип отново е композиторът Ян Руменин. Художник на представлението е Даниела Николчова, а Светлана Цвяткова е първият хореограф, който има честта на работи успоредно с Петринел Гочев. От години режисьорът поверява фотодокументирането на Росина Пенчева, а плакатите – на Гергана Змийчарова. Помощник-режисьор е Гинка Дичева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here