Формация “ГеоМарЧаЛо” ще отпразнува своята 5-годишнина с първи концерт на софийска сцена

0
286
Геомарчало

Формация “ГеоМарЧаЛо” ще отпразнува своята 5-годишнина с първи концерт на софийска сцена. „Пътуване в музиката” ще зарадва публиката на 25 юли (вторник), от 20 ч.в рамките на фестивала Sofia Summer Fest, който ще се състои в Южен парк II.

Главните действащи лица в това дългоочаквано събитие са солистите Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело, и Георги Милтиядов – пиано, които ще са на сцената с оркестъра на Плевенската филхармония и разказвача на музикалната приказка Камен Воденичаров. Ще прозвучат произведения от Шопен, Дворжак, Пиацола, емблематични хитове на Стинг, Лара Фабиан, Лед Цепелин, Майкъл Джексън и др. световни изпълнители. Автор на аранжиментите на произведенията е талантливият млад композитор, диригент и пианист Георги Милтиядов.

Концертът е красив, приятен и истински завладяващ – емоционално събитие за лятото, което ще разкаже за музикалната история с произведения от различни континенти, стилове и композитори. В „Пътуване в музиката” класиката се превръща в модерна музика и модерната музика – в класика.

Събитието е част от празничния творчески сезон на Плевенска филхармония по повод 70-годишнината от нейното създаване.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here