Фондация „Аз съм „Кайлъка“ на Люси Дяковска ще подмени 75 кошчета за отпадъци в парка

0
1097
Кошчета в "Кайлъка"

Фондация „Аз съм „Кайлъка“ на известната поппевица Люси Дяковска ще подмени 75 кошчета за отпадъци в парка. Придобивките ще бъдат разположени в отсечката от Моста до хотел „Кайлъка“ и са дарени от Пламен Тачев. Те са бетонни и ще заемат местата на неустойчивите си и изпочупени предшественици. Очаква се да бъдат монтирани от представители на фондацията до три седмици, информира Дяковска.

Вече е получено разрешение за поставяне на кошчетата. Освен това са задвижени административно и други дейности, свързани с парка. „Нямам търпение повечето от вас да кажат: „Аз съм „Кайлъка“, призна Люси Дяковска в свое видеообръщение.

Фондация „Аз съм „Кайлъка“ има за цел да популяризира уникалните дадености за отдих, спорт и развлечение на парка. Организацията ще стимулира гражданското участие и активността на младите хора чрез различни дейности, свързани с опазването на „Кайлъка“. Освен това ще се провеждат инициативи и кампании за повишаване на чувствителността и осведомеността на гражданите за опазването на зеленото богатство на Плевен.  

„Много хора имат желание нещата в парка да започнат да се случват и това ще става стъпка по стъпка“, коментира още Люси Дяковска.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here