Фондация „Америка за България“ обяви конкурс за обновяване на Къщата-музей „Иван Вазов” в град Сопот

0
319
Къща-музей "Иван Вазов - Сопот

Фондация „Америка за България“ обяви конкурс за обновяване на Къщата-музей „Иван Вазов” в град Сопот. Конкурсът се организира в партньорство с Община Сопот и Къщата-музей „Иван Вазов“ – Сопот, която е паметник на културата с национално значение.

Целта на конкурса е да осигури достойно бъдеще на музея, като наред с необходимия спешен ремонт на сградата, отдаде заслужена почит към живота и творчеството на патриарха на българската литература и предложи на посетители от различни възрасти незабравимо образователно преживяване, съответстващо на водещите световни музейни стандарти.

Могат да кандидатстват юридически лица, които трябва да сформират по свой избор и преценка необходимия екип от експерти за изпълнението на проекта.

Конкурсът ще премине през две фази: 

1.Изготвяне на идеен проект за постоянна експозиция с фокус върху посетителското преживяване чрез съвременно художествено-пространствено оформяне и представяне на съдържанието по съвременен начин.

2.Реализация на проекта. Победителят в конкурса поема ангажимент за реализация на идейния проект, предложен във фаза 1.

Крайният срок за кандидатстване е 15 май 2024 г.

Уебинар с въпроси и отговори на живо за конкурса ще се проведе на 21 март, от 14 ч., във Фейсбук страницата на събитието и във Фейсбук страницата на Фондация „Америка за България“.

Заинтересованите могат да задават въпросите си на живо към Надя Захариева, програмен директор на област „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондацията, и към Борислава Петрова, директор на Къщата-музей „Иван Вазов“ – гр. Сопот.

Подробности за конкурса:

https://us4bg.org/bg/tourism-ivan-vazov-museum/?fbclid=IwAR20fSdXyrV1qd6JEjdyhl40LtlEjHiE7pISQq7TNq1UiCScmbaUy9wRp2M

Подробности за Къщата-музей „Иван Вазов“ – гр. Сопот.

https://vazovmuseum.com/page/45-kashta-muzey-ivan-vazov–istoriya

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here