Деца от Артшкола “Колорит” – Плевен спечелиха престижни награди на 31-я Международен конкурс на ЮНЕСКО във Франция

0
141
Колорит

Артшкола „Колорит“ – Плевен реализира изключителна успешно участие в 31-я Международен конкурс за пластични изкуства, организиран от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа – Франция. Темата на това издание беше “Олимпийските игри от Древна Гърция до съвременните игри… спортни таланти със споделени ценности“. В конкурса участваха 4 500 творби на деца и младежи от 78 страни, които по прекрасен начин пресъздават духа, емоцията и ценностите на олимпийските спортове.

Най-високото отличие Лауреат и носител на “Наградата на ЮНЕСКО“ – Почетен медал и сертификат, спечели Пламена Захариева – 13 г., за живописната си творба “От древна Гърция до днес Олимпийските игри дават шанс на най-добрите спортни таланти“. Пламена се обучава онлайн втора година при своя артпедагог Майя Ананиева в Артшкола „Колорит“, а това е най-престижната международна награда, която печели.

Отличието “Номиниран автор“ беше присъдено на седемгодишния Аристеидис Сиармпас за рисунката му “Олимпийските игри в Древна Гърция“. Малкият художник живее в Гърция и се обучава онлайн в Артшкола “Колорит“. Забележителното е, че това е неговата първа рисунка, създадено под напътствията на Майя Ананиева, а се оказва толкова близо до голямата награда на конкурса във Франция.

Три деца от Школата получават наградата “Селектиран автор“, като техните творби също участват в надпреварата на финала. Това са Александър Петров – 10 ,г. за живописната му творба „Колоездене на Олимпиада“, Павел Симеонов – 10 г., за рисунката му „Ветроходство на Олимпиада 2024 в Париж“, и Лилия Янкова – 13 г., за работата й “Олимпийска надпревара“.

Рисунките на децата от Артшкола „Колорит“ се отличават с интересни идеи и композиции, наситени с богата емоционалност и живописен изказ, което ги откроява сред хиляди други творби. “Като артпедагог се чувствам горда, удовлетворена, оценена и вдъхновена! Това е голям успех не само за децата и мен, но и за България”, коментира Майя Ананиева, ръководител на Арт школа „Колорит“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here