Фолклорен танцов ансамбъл “Шопско настроение” представя красотата на българския фолклор на международен фестивал в Гърция

0
579
ФТА "Шопско настроение"

Фолклорен танцов ансамбъл “Шопско настроение” с художествен ръководител и хореограф Пламен Дограмаджиян ще представи красотата на българския фолклор на 6-я Международен фестивал в Паралия (Катерини) в Гърция. Поканата за участие е отправена към плевенчани лично от директора на форума Драган Петрович.

В първия фестивален ден (19 август) те ще покажат народни танци от Тракия и Северна България, а по време на следващата си изява (20 август) ще изпълнят 15-минутен блок с танци от Шоплука.

В състава участват 18 танцьори на възраст от 16 до 35 години, а подготовката им за предстоящата престижна изява продължава два месеца.

Във фестивала ще се включат над 1 700 участници от България, Русия, Литва, Латвия, Полша, Украйна, Гърция, Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния, Армения, Индонезия, Словения, Черна гора, Австрия и Грузия. Организатор на събитието е международната организация Fest info, която с дейността си популяризира богатото разнообразие на фолклора на различни националности.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here