Елина Димитрова е заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ в Община Плевен

0
205
Елина Димитрова

Елина Димитрова е заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“ в Община Плевен. Тя беше представена официално от кмета д-р Валентин Христов по време на редовното оперативно заседание на общинското ръководство днес.

Елина Димитрова е възпитаник на Математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен. Магистър е по специалността „Инженер компютърна техника“ от Техническия университет в гр. Русе и е магистър по математика от Шуменския университет. Има специализации по „Управление и организация на административните дейности“ и „Европейска административна практика и управление на проекти“.

Професионалният й опит включва работа като главен експерт в Дирекция Бюро по труда в Плевен, сектор „Мониторинг на европейски програми и проекти”, експерт комуникация и мониторинг по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

В периода септември 2014 г. – януари 2017 г. е помощник-директор в Професионална гимназия по механоелектротехника в Плевен. От септември 2015 г. до декември 2023 г. заема длъжността заместник-директор на Център за подкрепа и личностно развитие – Ученическо общежитие в гр. Ловеч. Преподавател е по математика в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов” в Плевен – от септември 2020 г. до декември 2023 г. От ноември 2020 г. до момента Елина Димитрова е ръководител на инспектиращ екип към Националния инспекторат по образованието на МОН.

Тя има дългогодишен опит в разработването на проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, програма „Еразъм +“, била е координатор и ръководител на проекти по схемата „Ново работно място“, „Безопасен труд“, ръководител е на проекти по програма „Леонардо да Винчи” и програма „Младежта в действие“. Ръководила е и проекти по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Национална програма „Модернизиране на професионалното образование“.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here