Експозицията “Пътечка от спомени” представя рисунки на бивши възпитаници на ОУ „Максим Горки” в град Левски  

0
113
ОУ „Максим Горки”  - изложба

Експозицията “Пътечка от спомени” представя рисунки на бивши възпитаници на ОУ „Максим Горки” в град Левски. Тя е подредена в НЧ „Георги Парцалев – 1901” и ще бъде отворена за посетители до 26 март.

Творбите върнаха посетителите назад във времето, като някои от авторите дори разпознаха своите работи. В експозицията са представени произведения на изящното изкуство, графики, живопис, пейзажи, портрети, плакати, апликации, колажи и др.

Директорът на училището – Даниела Георгиева, приветства присъстващите на събитието, което е част от празничната мартенска програма на ОУ „Максим Горки”. Тя сподели, че за нея всеки ден е предизвикателство и е щастлива, че заедно с екипа си, успява да покаже щрихи от миналото и от настоящето.

Идеята за  представяне на артистичния дух на възрастните, били някога ученици в ОУ „Максим Горки”, е на г-жа Симпличева, дългогодишен учител и човек с усет на изкуството. Тя благодари за пътечката красивите спомени, които оживиха 197 творби на възпитаници на училището.

Специални поздрави поднесоха Любка Александрова – кмет на Община Левски, и зам.-кметът Елка Ангелова. На събитието присъстваха Наталия Чингова – директор на СУ „Крум Попов”, секретарят на МКБППМН Илияна Александрова, много учители и ученици.

Информация: Община Левски

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here