Експозиция с абстрактна живопис ще подреди Цветелина Максимова в Артцентър „Плевен“

0
683
Цветелина Максимова

Експозиция с абстрактна живопис ще подреди Цветелина Максимова в Артцентър „Плевен“ (ул. „Дойран“ 83). Вернисажът ще е от 14 до 19 часа на 23 април. Събитието ще се проведе съобразно всички противоепидемични мерки за сигурност, необходимата дистанция и предпазни средства.

Художничката представя 20 платна, отличаващи се с фина чувствителност към цвета и формата, силни емоционални внушения и разнообразие от техники. Колекцията е фокусирана върху творчеството на авторката през последните 3 години. В изложбата е включена и видео презентация, разкриваща артистичните изяви и различните творчески периоди на художничката.

Цветелина Максимова работи в областта на съвременните визуални изкуства – живопис, графика, лендарт обекти и инсталации. Реализирала е 8 самостоятелни изложби и участва в множество артистични събития в страната и чужбина. Нейни творби са притежание на художествени галерии и частни колекции в България (София, Велико Търново, Добрич, Стара Загора, Разград), в Италия, Израел и др.

Резидент в Tsukuba International Artist in Residence program & Open-Air Contemporary Art Exhibition, Tsukuba Art Center, Japan (2016, 2018); Green Gallery, Dina Park, Israel (2014); Cité des Arts, Paris, France (2009). Живее и работи в град Велико Търново.

Изложбата в Артцентър „Плевен“ ще продължи до 11 май 2021 г включително.

Цветелина Максимова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here