Джейлян Демирев и неговите танцьори ще представят Плевен в грандиозния фолклорен спектакъл “Шуменската гара” в НДК

0
3277
Джейлян Демирев и неговите танцьори пред НДК миналата година - за спектакъла "Заедно"
Джейлян Демирев и неговите танцьори пред НДК миналата година - преди спектакъла "Заедно"

Джейлян Демирев и ръководените от него Клуб „Северняците“ и Танцов състав “Вита” при Медицинския университет ще представят Плевен в най-грандиозния танцов спектакъл в историята на българското танцово изкуство – „Шуменската гара“. Събитието ще е на 11 май 2024 г., в зала 1 на НДК, от 20 часа – в Деня на Светите братя Кирил и Методий и празник на град Шумен. Организатори са Фондация “Българе” и сдружение „Асоциацията на хореографите.  

На сцената в общ спектакъл ще се представят над 1 500 танцьори от над 40 танцови формации от цялата страна,. Те ще покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен. Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми, ще създаде добро настроение и хумористични моменти, ще покаже съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и добра режисура. Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров – хореограф и ръководител на ансамбъл „Българе“. Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се реализира със съдействието на Община Шумен.

Миналата година танцьорите на Джейлян Демирев представиха Плевен на първия по рода си мащабен танцов спектакъл “Заедно”, в който се включиха 1 342 танцьори от всички краища на България и показаха най-доброто от своето творчество. Продуцент и режисьор на грандиозния проект беше Христо Димитров, а организатор на събитието – Асоциацията на хореографите в България.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here