Две малки художнички от Артшкола „Колорит“ са сред победителите в Международния конкурс „Здраве 2022“ в Иран

0
149
рисунка

Четиригодишната Елеонора Петрова и десетгодишната Алекса Димитрова от Артшкола „Колорит“ се класираха в Топ 3 на първа и втора възрастови групи и спечелиха съответно „Златен трофей“ и „Златен медал“ от 8-мия Международен конкурс за детска рисунка „Здраве 2022“ в Иран, информират от Школата. Те получиха официална покана за участие в тържествената церемония по награждаването, която тази година ще се проведе в град Маскат в Оман по време на 8-мия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти на 8 ноември 2022 година.

Творбите на Елеонора и Алекса се състезават с номинираните творби, избрани сред хиляди рисунки на деца от 28 страни от различни континенти. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят по време на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали под девиза „Дари усмивка на биещо сърце“. Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“ (EART). Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света.

За  двете деца и за мен като арт педагог това е изключителен успех. Рисунките на Елеонора и Алекса са атрактивни, носят ярко послание, оптимизъм, наситени са със символи и са изпълнени в сложни живописни техники. За трета поредна година по две деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен артфорум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в Артшкола „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса това е също поредно високо отличие. Темата „Здраве“ е сложна, но интересна и провокира у децата оригинално творческо мислене. Голямо значение за успеха имат подготовката, нагледните материали  и вдъхновяващото и професионално ръководство на  артпедагога”, споделя Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here