Две деца от Артшкола „Колорит“ спечелиха бронзови медали от Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“

0
333

Две деца от Артшкола „Колорит“ спечелиха трети награди и бронзови медали от Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“ 2022, състоял се в Ловеч. Шестгодишната Ивайла Петкова и деветгодишният Емил Любенов и техния артпедагог Майя Ананиева получиха своите престижни отличия на тържествена церемония в Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в град Ловеч. В залите на галерията е експонирана и националната изложба, която представя най-добрите детски творби, създадени в различни  стилове и живописни техники и изпълнени с оптимизма, красотата и вълшебството на детското въображение.

Ивайла спечели своята награда с живописната си творба “Щастливи деца с балони“, а Емил е отличен за творбата си „За мечтите няма предели“, изпълнена в смесена живописна техника.

В това издание на конкурса участват 1 180 творби на деца и младежи от цялата страна. Организатори на националния артфорум са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Община Ловеч и Общинския детски комплекс в град Ловеч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here