Доктор Даниела Табакова и вокалният педагог Доротея Люцканова са първите гости на социалния формат „ТЯ в Плевен“

0
1184

Доктор Даниела Табакова, специалист образна диагностика и автор на стихосбирката “Другата Марлене”, и вокалният педагог Доротея Люцканова, собственик на музикален център и преподавател по джаз и поп пеене в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, са първите гости на социалния формат „ТЯ в Плевен“. Срещата с тях ще е на 22-ри юли (сряда), от 18:30 в Кафе „Бордо“ на ул. „Сан Стефано“ 14 в Плевен.

Популярният формат „ТЯ в…“ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което други от присъстващите да намират вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

Проектът „ТЯ в …“ е създаден от Академия „Екатерина Каравелова“ през юни 2018 г. в Пловдив и вече обединява над 20 доброволци, които редовно организират събитието в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански. За краткия период, в който съществува, „ТЯ в…” достига до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът доброволци, живеещи в различни градове, получава номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

Предстои да бъде развита мрежата на събитията и в градовете Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана, както и да бъде издаден наръчник „Как да организирам „Тя в… моя град“.

„Плевен е огнище на девическото просвещение още от годините преди Освобождението, когато младата учителка Анастасия Димитрова основава първото Българско светско девическо училище през 1841 г. Затова сме сигурни, че инициативата ще пожъне голям успех в нашия град и ще се превърне в любимо културно събитие“, убедени са Николайка Цонева, Петя Василева и Диана Тотинска – организатори на събитията за Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here