Доброволци от „Приятели в приключенията“ продължават изграждането на туристическата пътека в Кайлъка

0
1762
Туристическа пътека в Кайлъка
Туристическата пътека в Кайлъка след почистването

Доброволци от Сдружение „Приятели в приключенията“ продължават разчистването на туристическата пътека в парк „Кайлъка“ в Плевен, информира за „Духът на Плевен“ Димитър Петров, председател на организацията. „След разчистването, марирането и полагането на указателните табели по трасето от крепостта „Сторгозия“ до Попската скала приключи първият етап от нашия замисъл. Вече имаме разрешение от Областна администрация и РИОСВ – Плевен за продължаване на пътеката от Попската скала в посока хижа „Среброструй“ и от нея към язовир „Тотлебенов вал“, информира Петров.

След получаване на документите ентусиастите се залавят за работа, въпреки есенно-зимните температури и успяват да разчистят трасето към хижата. Убедени са, че до пролетта ще се справят и с останалата част от туристическата пътеката, както и с маркировката й, а на по-късен етап ще поставят и указателни табели. По този начин в Кайлъка ще бъде изграден единен туристически маршрут, който да се ползва от жителите и гостите на Плевен, поясняват доброволците.

Туристическата пътека в Кайлъка преди почистването

И добавят, че сега е най-доброто време за работа, тъй като разлистването на храсти и дървета затруднява дейността им. Групата на ентусиастите достига 8 души, като двигателят на всички дейности са двама. „Искам сърдечно да благодаря на приятелите от Туристическо дружество „Насам-натам“ и Български планински съюз за дизайна и поръчката на указателните табели, за ентусиазма, с който приеха идеята, и за усилията им при полагането на маркировката“, добавят те.

Доброволците призовават всички приятели на приключенията и природата от Плевен и региона да използват с радост и грижа туристическата пътека и да я популяризират, за да превърнат парк „Кайлъка“ и околностите на града в желано място за отмора и отдих.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here