Дизайнерска картичка с цветния лик на Апостола избродира петокласничка от ОУ “Д-р Петър Берон“ в Плевен

0
1188
Бродирана картичка

Ивана Цанова от 5 „а“ клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен избродира дизайнерска картичка с цветния лик на българския национален герой Васил Левски. Творбата е разработена от Ася Великова и е подарена на клуб „Бродерия“ с ръководител началната учителка Димка Дилкова. Под нейното ръководство девойката развива таланта си вече трета година.

Ивана Цанова и нейната бродирана дизайнерска картичка с цветния лик на българския национален герой Васил Левски.

Тя беше едва във втори клас, когато избродира графичния портрет на Апостола, който беше рамкиран и зае своето достойно място в училището. Великолепната й творба беше представена тогава на 19 февруари. В тазгодишния ден за преклонение пред делото на Левски от клуба показаха цветната дизайнерска картичка. Отново Ивана, вече петокласничка, реализира успешно тази мисия с минимална помощ от своята преподавателка, която се намесва при контура на четническата униформа.

Преди 3 години Ивана избродира графичния портрет на Апостола, който беше рамкиран и зае своето достойно място в училището.

И през тази учебна година в ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен продължава работата си клуб „Бродерия“. „Тази година в клуба тя работи с 10 деца – 7 от пети клас и 3 от трети клас. В ситуацията, в която се намират, е трудно да творим ефективно, но все пак намираме начини. Направихме си екип в Teams, там се срещахме, когато всички бяхме на дистанционно обучение. След това преминахме на хибридни сбирки – децата от трети клас са при мен в училище, а петокласничките – в платформата. Въпреки трудностите, успяхме да се подготвим за участие в Националния конкурс за мартеници „Пижо и Пенда“ в Перник и преди дни изпратихме творбите си на организаторите. На този етап правим всичко, което е възможно в тези условия, за да не прекъсваме работата на клуба. Надеждата ни е, че тази ситуация ще се промени, за да можем да се срещаме, както преди, всички заедно“, сподели Димка Дилкова.

Димка Дилкова

Творби на децата от клуб „Бродерия“ при ОУ „Д-р Петър Берон“ от различни години:

С бродиран мартенски венец ученици от ОУ“Д-р Петър Берон“ в Плевен участваха в 10-я Национален конкурс за мартеници „Пижо и Пенда“ в Перник през 2018 г. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here