Димитър Митев е отличен с приза „Директор на годината 2022“ в национален конкурс на СБУ

0
727
Димитър Митев

Димитър Митев е отличен с приза „Директор на годината 2022“ в национален конкурс на Съюза на българските учители. Директорът на иновативното СУ “Иван Вазов” – Плевен, получи наградата си на 16 декември 2022 година в Парк-хотел „Москва“ – София, където бяха наградени номинираните в заключителните етапи на Националните конкурси на СБУ за 2022г.:  „Синдикалист на годината“, „Най-добър социален партньор – кмет“, „Най-добър социален партньор – директор“ , „Най-добър социален партньор – началник РУО“, „Най-добър социален партньор – директор на Дирекция „Образование“ “, „Журналист на годината – 2022“. За Област Плевен наградата „Директор на годината“ бе присъдена на Димитър Митев.

Той е директор на иновативното СУ „Иван Вазов” от февруари 1993 година днес. Под негово ръководство училището се утвърждава със свой облик и стил на работа и е сред най-предпочитаните в града и региона. В училището работят 120 учители, повечето от които са с квалификационна степен. Негова е заслугата и за подмладяване на педагогическия колектив в последните години с млади и амбициозни преподаватели, много от които бивши възпитаници на училището.

Непрекъснато работи за създаване на благоприятни условия за учене, за мотивиране на педагогическите специалисти за високо качество, за иновации в образователния процес. Възпитаници на училището се представят традиционно отлично на областни и национални състезания и олимпиади в природонаучните дисциплини, в хуманитарните науки, изкуствата и спорта. Тенденция нагоре през годините показват и резултатите от НВО и ДЗИ.

За 29 години като директор Димитър Митев има значим личен принос за ежегодното поддържане и осъвременяване на материално-техническата база: училището разполага с четири компютърни кабинета със съвременно оборудване, STEM център по природни науки, изследвания и иновации, мултимедийна зала, интерактивни дъски, модерно футболно игрище, зала за танци, дендрариум в двора на училището. По негова инициатива училището създава първия в страната ученически гвардейски оркестър, мажоретен състав, училищен вестник – всички те вече са с много национални награди.

Информация: СУ „Иван Вазов“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here