Диана Тончева представя изящните си пластики в софийската галерия “Минерва”

0
166
Диана Тончева

Диана Тончева ще представи изящните си пластики в софийската галерия “Минерва” (ул. “Гурко” 1). Експозицията ще бъде представена с вернисаж на 8 февруари, от 18 ч., и ще е на вниманието на столичната публика до 7 март 2024 г.

Обичаната плевенска авторка ще покаже свои нови работи, които претворяват някои от любимите й теми, сред които е и танцът. Обединяващото между много от творбите й е красотата на движението. Диана е голям почитател на йогата и танците, които се превръщат и в творческо вдъхновение за нея, а движението е толкова важно в работата й, защото „животът е движение и промяна“. 

Скулпторката е подготвила 28 творби, някои от които не са представяни в Плевен. Тя ще зарадва почитателите си и с 5 пластики от цикъла й с архетипите на психолога К. Г. Юнг.

Диана Тончева представя своя самостоятелна изложба за втори път в галерия “Минерва”.  

За Диана Тончева:  

Диана Тончева е родена в Плевен и е завършила Математическата гимназия ”Гео Милев” в града, а след това – и Техническия университет в София със специалност инженерство по хидравлика и пневматика. Преди няколко години тя се връща към своята детска мечта и се отдава на любимото си занимание – да моделира. Работи малка пластика. Първото й участие е в обща изложба преди няколко години в Артцентър „Плевен“.

Оттогава има много представяния в национални и регионални експозиции и биеналета. Първата й самостоятелна изложба е през септември 2017 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here