Десислава Андонова и Илко Градев ще представят в Плевен своя джазпроект „Глас и акордеон“

0
246
Джаз - кафе

Десислава Андонова и Илко Градев ще представят в Плевен своя проект „Глас и акордеон“, който включва интерпретации на стари джаз теми от 30-те и 40-те години на миналия век. Изпълнителите споделят, че програмата е много романтична, а звученето на акордеон и глас е завладяващо и провокира слушателя да се върне чрез въображението си във времето на черно-белите филми.

Светоусещането на двамата изпълнители е много сходно и това им позволява да творят с лекота и голямо вдъхновение, а това е изключително важно на сцената. Аранжиментите на всички произведения са на Илко Градев.

Десислава Андонова е позната на публиката от множество проекти, сред които Phuture Shock, Sentimental Swingers, Plastic Hi-Fi, Scam, Lava Lava, DESY&The Shiny Stockings и др. Тя е и сред популярните DJ-и сред дамите в България.

Илко Градев е един от най-колоритните акордеонисти на българската сцена. Твори в джаз състави като Acoustic Soul, желан гост е на квартетите Para Hot Jazz и Ginger Groove. Освен с Десислава Антонова, има общи изяви и с джаз певицата Георгия Павлова (Lady G) и е важна част от групата на Митко Таралежков. Известен e и на публиката в Румъния като аркордеониста на композитора Cari Tibor и неговият Tango Orchestra.

Бутиковото събитие на Десислава Андонова и Илко Градев в Плевен ще е на 15 ноември, от 20 ч., в кафе “Бордо” (ул. “Сан Стефано” 3).  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here