Денят на спорта в училище ще бъде празнуван за осма поредна година

0
214
Спорт

Денят на спорта в училище ще бъде празнуван за осма поредна година на 30 септември 2022 г. Това е една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот.

Всички училища, които желаят да се включат, могат да се регистрират в сайта на сдружение BG Бъди активен – координатор на програмата за България. Първите 100 регистрирали се училища ще получат допълнителни материали, които ще улеснят организацията на събитията им.

Участниците ще бъдат оценени от организаторите по предварително зададени критерии, като тази година има и нови елементи, включени като специални теми за допълнителни занимания в училищата.


Европейският ден на спорта в училище има за цел да насърчи физическата активност на учениците и се провежда последния петък на месец септември. Основната цел на кампанията е да насърчи физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да ангажира колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here