Деца от Артшкола “Колорит“ спечелиха престижни награди от Международния конкурс “Цветовете на есента“ в Румъния

0
187
Колорит

Малки художници от Артшкола “Колорит“ бяха удостоени с най-високите отличия на Международния конкурс за фантазия и креативност “Цветовете на есента“ 2023 в град Липова – Румъния. Конкурсът се провежда през есента, като организаторите предизвикаха участниците от различни страни да се вдъхновят от прекрасните багри на сезона и да ги пресъздадат в живописни творби.

Носители на Първо награди от “Колорит” са Кристиан Петров – 6 г., за живописната му творба “Приказна тиква“, Никол Апостолова – 7 г.,  за рисунката й “Бостанско плашило“, Мирослав Ангелов – 10 г., за  пастела “Ваза с есенни цветя“, Дивна Обретенова – за акварела “Плашило на полето“, и Алекса Димитрова – 11 г., за пастелната рисунка “Есента обагри дърветата“. Носител на Втора награда е Елеонора Петрова – за творбата й “Люлката на есента“. На Майя Ананиева – ръководител на Артшкола “Колорит“ е присъдена награда за артпедагог.

Международният конкурс се организира от Министерството на образованието, Националния училищен инспекторат на Румъния и Градската управа на град Липова. Наградените творби са включени в арткаталога на победителите. Организаторите на конкурса отправят покана към школата за участие и през 2024 година.

“Този конкурс отваря сетивата на децата за невероятната цветна палитра и красота на един от сезоните – есента, и ги прави чувствителни да преживеят тържеството на нюансите и колорита на есента като цветна приказка”, коментира Майя Ананиева по повод артфорума.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here