Артработилница за възрастни отваря в Центъра за ранно детско развитие “Стълбичка” в Плевен

0
297
Стълбичка

Центърът за ранно детско развитие “Стълбичка” отворя артработилница за възрастни, с която отправя предизвикателство към всички пораснали творци да създават красота. Водещ в света на приложните изкуства ще е Ина Христова. Срещата с нея е на 30 март, събота, от 13 ч. в „Стълбичка“ (ул. “Стефан Караджа” 25, Плевен).

Участниците в първото занимание ще изработят красиви картини с естествени материали, като рисуват и декорират.

Артателието за възрастни отваря след многобройни запитвания от страна на родители, чиито деца творят в „Стълбичка“. Вдъхновени от създадените красиви приложни творби от малчуганите, те изразяват желание също да се включат в творческите дейности.

“Развиването на творческите умения е полезно във всяка една професия, спомага за намаляване на стреса и подобряване на креативността и нестандартното мислене. Подходящо е както за сплотяване на работни екипи, така и за забавно и отпускащо изживяване с приятели”, припомнят от “Стълбичка”.

За всички участници в ателието ще има специален подарък от Центъра – ваучер за безплатно посещение на солната стая.

Заявки за участие се приемат на тел: 0885209920. Цената за участие е 45 лв.

За Ина Христова

Ина Христова е родена в Плевен на 18.10.1987 година. Учи моделиране и конструиране на облеклото в Професионална гимназия по облекло и текстил “Христо Бояджиев“, където в момента работи като учител по изобразително изкуство и провежда практически обучения. Подготовка в областта на изобразителното изкуство получава от художниците Кънчо Кънчев и Наум Наумов.

Завършва бакалавърска степен по специалността “Мода“ – с квалификация „дизайнер“, в Нов български университет в София. През 2023 г. придобива и квалификация „Педагогика на изобразителното изкуство“ във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Същата година завършва и курс за изработване на мозаечно изкуство към ВТУ. Изкуството е в центъра на заниманията на Ина Христова. Изявява се като дизайнер и участва в модни ревюта, създава ръчно рисувани дървени детски играчки „YONY TOYS“, автор е на оригинална колекция ръчно рисувани часовници “Когато изкуството срещне времето“.

Младата арторка е отдадена и на благотворителността. Нарисувала е прекрасни картини на стените на Детското отделение при УМБАЛ “Д-р Георги Странски“ в Плевен, в две детски градини и на разнообразни улични пространства, частни домове и салони за красота.

Преподавала е рисуване на деца от 5 до 10 години към читалище “Ракитин“ в Плевен. Обича да рисува карикатури, портрети, живопис, графика.

Ина Христова отваря сърцето си и за децата на “Стълбичка”, като стремежът й е да им предаде преди всичко любовта и интереса към изкуството, защото те са необходимата съставка за извличане на всички останали позитиви от Артателието, а именно: креативност, развитие на въображението, сръчност, съобразителност, усет към красота и изящество, координация, гъвкавост и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here