Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ представя премиерно в Плевен на мащабния си спектакъл “Извори”

0
104
Филип Кутев

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Плевен премиера на най-мащабния си спектакъл “Извори”, който ще стане част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 11 септември, от 20 ч., в Летния театър в парк “Кайлъка”. Специално участие ще има Симфониета – Враца, а диригент ще е маестро Георги Андреев.

Спектакълът предлага смели решения във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. Пилотното издание на екстравагантния концерт пожъна изключителен успех през декември 2023 година в Двореца на културата и спорта в град Варна.

В новаторския спектакъл участват над 100 певци, музиканти и танцьори. Зрителите ще се насладят на музикални и танцови изпълнения под постоянния съпровод на симфоничен оркестър. “Ще бъде представен концерт, който няма аналог в българското фолклорно сценично изкуство. Националният ни фолклорен ансамбъл ще представи една различна, нова линия спрямо утвърдената през годините, особено по отношение на музика и саунд, но не само”, поясняват създателите на проекта.

Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим, като се предлагат и специални билети с отстъпка за „Семейство“, „Ученик/пенсионер“, „Приятели“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here