Дарение от над 200 книги получи Общоградското средношколско общежитие в Плевен

0
729
Общоградското средношколско общежитие

Дарение от над 200 книги – съвременна българска литература, учебници и художествени заглавия, получи като дарение Общоградското средношколско общежитие (ОСО) в Плевен. Книгите са подарък от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ с директор Аня Михова и НЧ „Христо Ботев – 1927“ – с . Бохот. 

„Благодарни сме на нашите дарители. Дарението се случва дни, след като отбелязахме и националната библиотечна седмица, чието мото тази годна е „Библиотеката ще ти помогне!“. Искаме децата да знаят, че информацията не е само в интернет. Фактите трябва да бъдат осмисляни и с четене на книги“, каза директорът на Общежитието Веселка Лилова.

От името на ОСО – Плевен, на Аня Михова е връчен благодарствен адрес. На срещата представителите на двете институции обсъдиха и възможности за бъдещо партньорство, една от формите на които ще бъде сформиране на групи от четящи деца в Общежитието. Те ще бъдат обучавани и като доброволци към Регионалната библиотека.

Над 200 са учениците, настанени в Общоградското средношколско общежитие в Плевен за учебната 2020/2021 г. Те са от различни населени места в областта и учат в професионални гимназии и средни училища в града. Общежитието разполага с библиотека, която вече наброява над 800 заглавия от наши и чужди автори.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here