Дългогодишният журналист Ангел Атанасов е носителят на Голямата награда “Северно ехо” за 2021 г.

0
608
Ангел Атанасов
Ангел Атанасов

Дългогодишният журналист Ангел Атанасов е носителят на Голямата награда “Северно ехо” за 2021 г., която снощи му беше връчена на церемония в пресклуба на БТА в Плевен. Атанасов е дългогодишен бивш кореспондент на в. „Труд“, работи и в други национални и местни издания.  

Наградата за журналистика „Северно ехо“ е учредена от Общината и дружеството на Съюза на българските журналисти в града през 2006 г. и е наречена на едноименния авторитетен вестник, издаван в Плевен в периода 1921-1944 г. 

Георг Спартански и Августина Серафимова

Наградата „Северно ехо” за принос в издигане публичния образ на Плевен в национален мащаб“ беше връчена на Любомир Дяковски – директор на Плевенската филхармония. Тъй като той е в чужбина, отличието – графика “Водната каскада в Плевен” от Валери Петров и грамота, получи музиковедът Августина Серафимова, която припомни музикалните проекти, с които са допринесли за обогатяване на културния живот в страната. Сред тях са „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър” със солисти от Англия, Норвегия, Германия и Италия под палката на Себастиан де Доменико, „Да послушаме кино” с Хилда Казасян, Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов и диригента Борислав Йоцов, „Годишните времена“ на Вивалди – Пиацола, със солист Веско Ешкенази и др.

За своите юбилеи грамоти получиха журналистите Христина Комаревска и Николай Колев, който се погрижи за музикалната атмосфера на събитието с изпълнения на пиано.

Отличията “Северно ехо” 2021 г. бяха връчени от кмета на Община Плевен – Георг Спартански, и от областния управител Марио Тодоров.

Николай Колев
Христина Комаревска
Николай Колев

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here