Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски дари за пореден път книги и дискове на Регионалната библиотека

0
504
Малин Решовски и Аня Михова
Аня Михова и Малин Решовски

Дългогодишният кореспондент на БТА в Плевен Малин Решовски дари днес за поредно път книги и музикални дискове на Регионална библиотека (РБ) „Христо Смирненски“.

“Малин Решовски се утвърди като наш традиционен дарител, но това, което го отличава от другите ни дарители, е, че той специално си купува книги, за да ги предостави след това на библиотеката”, коментира при приемане на дарението Аня Михова, директор на РБ „Христо Смирненски“.

„Малин съчетава удоволствието от това да си купиш книга и да я прочетеш с това да я дариш, защото не иска тези книги да останат непрочетени в личната му библиотека“, допълни Михова. Тя припомни, че някои от книгите са с автографи специално за библиотеката, за които Решовски е помолил авторите им.

“Смятам, че книгите трябва да отидат при хората, включително и моите две с журналистически материали; трябва да се даряват на обществени библиотеки, за да достигнат до повече читатели”, подчерта Малин Решовски.

Поредното му дарение включва специалното издание на БТА „Лични свидетелства“ по повод 125-та годишнина на агенцията, „Школата БТА – алманах на Националната осведомителна агенция (1898 – 1998)“ – първа част, документалния сборник „Държавна сигурност и лагерът „Белене“ (1944 – 1991)“, „Мерилин Монро – поверително и лично“ от Мишел Моран, „Лили Иванова – моят личен дневник“ от Валерия Велева, книги от плевенски автори като Лалка Павлова, Свилен Димитров, Маргарита Господинова – Дешкова, Илко Иларионов и други.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here