Дългогодишната корепетиторка на Хор „Гена Димитрова“ Росица Дяковска вече е част от небесния оркестър

2
4816
Росица Дяковска

Дългогодишната корепетиторка на Хор „Гена Димитрова“ Росица Дяковска вече е част от небесния оркестър. Днес, 5 февруари, близките й са я изпратили в последния й път, информира нейната дъщеря певицата Людмила Дяковска. „След всички трудности, с които животът я накара да се бори, знаем, че ако не на по-добро, то тя със сигурност е на едно различно и по-спокойно място, където един ден ще се съберем отново, за да разнищваме политиката и да слушаме заедно световната класика! Излишно е да пишем колко я обичаме и че болезнено ни липсва. Човек като Шушито оставя толкова много, че не може да бъде забравен!“, сподели в личния си профил тя.

Талантливата пианистка, свързала творческия си път и с историята на Плевенската опера „Христо Бръмбаров“, съчетаваше успешно много житейски роли: дъщеря на създателя, главен художествен ръководител и диригент на Северняшкия ансамбъл Иван Вълев, съпруга на директора на Плевенската филхармония Любомир Дяковски, майка на поп певицата Люси Дяковска и на старши треньора на баскетболния „Спартак“ – Плевен, щастлива баба на две внучета.

Колоритна и ярка личност, Росица Дяковска остава завинаги в музикалната история на Плевен. Определяна като един от най-добрите корепетитори в България, тя радваше и впечатляваше с професионализма си всички, които имаха щастието да работят с нея през годините. Шуши, както завинаги ще остане в сърцата на приятелите и колегите си от страната, а и от чужбина впечатляваше не само с музикалния си талант, но и със свободолюбивия си и непокорен дух, с който вдъхновяваше и подкрепяше колеги и приятели.

Нейните близки канят всички приятели и колеги да се съберат в събота, 08.02.2020, в 11.00 в Параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в Плевен, за да послушат музика в нейна памет.

Екипът на „Духът на Плевен“ изказва своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на Росица Дяковска! Поклон пред светлата й памет!

2 Коментара

  1. Скъпа приятелко,почивай в мир! Съболезнования на семейството!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here