“Да обичаш Гершуин” е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония

0
780
Васил Петров, Хилда Касазян и Теодосий Спасов
От ляво надясно: Васил Петров, Хилда Касазян и Теодосий Спасов, снимка: Хилда Казасян - личен архив

“Да обичаш Гершуин” е новият музикален проект на Хилда Казасян и Плевенската филхармония. Премиерата му ще е на 16 ноември, в зала “Катя Попова” в Плевен, от 19 ч.

Под диригентството на Борислав Йоцов на сцената излизат още солистите Теодосий Спасов – кавал, и джаз певецът Васил Петров, както и музикантите Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет, и Христо Йоцов – барабани, който е автор и на впечатляващите аранжименти.

Програмата включва едни от най-красивите произведения на Дж. Гершуин, “Пак имахме проблем да изберем това, което на нас ни харесва най-много от тази музика, да слеем много теми една в друга. Христо Йоцов е някакво абсолютно събитие в България – не знам човек, който да пише такава модерна симфонична музика, каквото пише той. Направи такива аранжименти, че първия път, като ги чух, се разплаках – прекрасни са”, сподели за БНТ Хилда Казасян.    

“Да обичаш Гершуин” е третият мащабен проект, който Хилда Казасян реализира съвместно с Плевенската филхармония и споменатите музиканти. Предходните две заглавия – “Да послушаме кино” и ”Световното кино в музика”, се радват на огромен зрителски интерес в цялата страна.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here