Цигуларката Зорница Иларионова спечели две първи награди от Международния конкурс за млади изпълнители в Москва

0
667
зорница иларионова

Цигуларката Зорница Иларионова спечели две първи награди от Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, който се състоя онлайн заради пандемията. Чаровната плевенчанка се доказа като най-добра на своя инструмент в категория до 35-годишна възраст. Освен това заедно с пианистката Мартина Табакова е удостоена с най-високото отличие и за камерна музика.

На престижния музикален форум Зорница се представя с Концерт за цигулка и оркестър №1 на Х. Виенявски, „Цигански напеви“ от П. Сарасате, Концерт за цигулка и оркестър №3 от В. А. Моцарт и Соната за цигулка и пиано от Цезар Франк.

Зорница Иларионова и Мартина Табакова

„Изключително авторитетно жури, участниците са от цял свят. Огромно признание е за мен да бъда отличена с първа награда и в специалност “Цигулка”, и за “Камерна музика” на конкурс, който се провежда в един от най-сериозните и респектиращи центрове на класическата музика, а именно в Москва. Благодаря от цялото си сърце на моите преподаватели, на хората, които ме подкрепят и винаги вярват в мен. Поздравявам всички лауреати в конкурса и пожелавам на всички светли, весели, красиви и вълшебни празници!!!“, коментира за „Духът на Плевен“ Зорница Иларионова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here