Центърът за работа с деца в Плевен отбеляза 70-годишния си юбилей с вълнуващ галаконцерт

0
246
ЦРД

С галаконцерт в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ Центърът за работа с деца в Плевен отбеляза своя 70-годишен юбилей. Празничната вечер, събрала на сцената деца от различните школи, уважиха с присъствието си бивши и настоящи възпитаници на Центъра, преподаватели и ръководители на школи, близки и приятели. Гости на празненство бяха и представители на местната и държавна власт, на Регионалното управление на образованието, директори на културни институти, училища и детски градини, партньори на ЦРД – Плевен през годините.

“70 години безоблачно детство на хиляди плевенски деца. 70 години песни, танци, детски смях и игри в репетиционните зали. 70 години неуморен труд, вдъхновение, аплодисменти и награди.” С тези думи бе поставено начало на празничната вечер, след което на сцената излязоха талантливите деца от Смесен детски хор “Звъника“ с диригент Ваня Делийска – създател на Хора през 1984 г. и почетен граждани на Плевен.

Поздравителен адрес по повод празника на Детския център, който през всичките тези години е неизменна част от визитката на Плевен, поднесе кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

 „Позволете ми от името на Община Плевен и лично от свое име да Ви честитя 70-ия рожден ден на Центъра за работа с деца – гр. Плевен! Вече 70 години Центърът събужда и разгаря искрата на любовта към изкуството в поколения плевенски деца. Неизброими са и имената на възпитаниците на Вашите школи, спечелили високи награди на национални и международни конкурси, които ни правят горди и изпълват сърцата ни с радост! Вашият празник е празник и за всички настоящи и бивши преподаватели, деца и родители, празник за Плевен!“, се казва в поздравителния адрес от д-р Христов. Пожеланията към децата и преподавателите са за здраве, енергия в отстояване на целите и още много успехи! „Бъдете вдъхновени, пазете традициите и творете бъдещето“, завършва обръщението си д-р Христов.

Доц Малкодански

Поздрав към децата и преподавателите в Центъра отправи лично председателят на Общински съвет – Плевен, доц. д-р Иван Малкодански:

„За мен е чест да Ви честитя от сърце 70-ия рожден ден на Центъра за работа с деца!  Вашият празник е празник и за Плевен! На всички преподаватели в Центъра – благодаря ви за усилията, старанието и всеотдайността в работата с децата! На всички деца, които посещават Центъра и различните школи в него, пожелавам да мечтаят, да рисуват, пеят и танцуват и един ден мечтата им да се превърне в реалност. На целия екип пожелавам здраве, вдъхновение и още много успехи!“, обърна се към присъстващите в залата доц. Малкодански. От свое име и от името на Общинския съвет той поднесе и подарък на децата.

„Хиляди плевенски деца са преминали през различните школи и клубове на Центъра за изминалите 70 години. Благодаря на всички – деца, родители, преподаватели и колеги, за тяхната всеотдайност“, каза в обръщението се Генадий Гешев – директор на ЦРД – Плевен и общински съветник от състава на Общински съвет – Плевен.

Историята на Центъра за работа с деца започва на 6 септември 1953 година. Сградата и до днес е една от най-красивите в Плевен. Само за няколко години броят на извънучилищните форми от 28 с 819 участници се удвоява, за да достигне през учебната 1964/1965 вече 43 с 1600 участници. Днес над 1200 участници в 108 групи развиват таланта и знанията си в 22 клуба, школи и самодейни колективи в Центъра за работа с деца.

ЦРД

Информация: Пресцентър на Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here