Читалището в с. Победа провокира децата с онлайн Маратон на четенето за Световния ден на книгата

0
618
Читалище „Зора – 1990 г“ в с. Победа

Народно читалище „Зора – 1990 г“ в с. Победа, област Плевен, провокира децата с онлайн Маратон на четенето по повод Световния ден на книгата, информират от културния институт. Пандемията налага читалищните дейци да работят дистанционно, но те вярват, че повече от всякога има нужда да дадат пример и да припомнят на своите млади читатели, че книгите са техните най-добри приятели, а четенето е занимание за всеки и по всяко време.

За пръв път посетителите на новосъздадената страница на културния институт във Фейсбук имаха възможност да видят видеоклипове, в които деца от селото четат приказки и стихотворения. Маратонът стартира с видео обръщение от библиотекарката към виртуалната аудитория, а в продължение на три дни бяха публикувани 20 клипа на четящи деца и доброволци.

„Благодарим на всички, които се включиха в празника на четящите хора, с участие, с „харесване“, със споделяне, с коментари! Благодарим на всички деца и техните родители, които вложиха труд, креативност, талант и настроение в маратона и въпреки натовареното си ежедневие, се включиха“, коментират организаторите на инициативата.

Към идеята се присъединяват и ученици от първи клас на СУ „Христо Ботев“ – град Никопол, със съдействието на тяхната учителка Марина Асенова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here