Четирима млади художници от Артшкола „Колорит“ получиха престижни награди от световен конкурс в Япония

0
571
Колорит

Четирима млади художници от Артшкола „Колорит“ получиха престижните награди “Kanagava prize” 21-то Световно биенале на детската рисунка в Канагава, Япония. Творбите на плевенските таланти бяха забелязани сред 8 000 рисунки на участници от 58 страни от цял свят.

Наградите са присъдени от авторитетно жури, съставено от петима известни японски художници, директори и куратори на Артакадемия, Музей за модерно изкуство и Артфондация на Канагава. Наградените деца от Плевен са Яна Габровска – 4 г., за живописната й творба „Котка“, Цветомир Маринов – 5 г., за рисунката му „Аз се мия и вирусите бягат“, Натали Йотова – 6 г., за работата й „Аз мия ръцете си, за да съм здрава“ и Анна Петрикова – 10 г., за пастелната йрисунка „Танцуващият октопод“.

Организатори на престижния артфорум са Префектурното правителство на Канагава и японската фондация „Плаза Канагава за глобално гражданство“. Световната  изложба е експонирана в галерията на „Erath Plaza“. Това артсъбитие представя детското изкуство от цял свят и има за цел да използва силата на рисуването, за да насърчи мечтите и креативността на децата, които ще са лидерите на бъдещето.

Рисунките на малките плевенски художници са публикувани в арткаталога на победителите. Секретариатът на Биеналето Канагава изказа благодарност към ръководителя на школа „Колорит“ Майя Ананиева за професионализма й в творческата работа с децата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here