Бронзовите пластики на Диана Тончева и рисунките на Стилиян Атанасов ще грейнат в обща изложба

0
840
Диана Тончева

Бронзовите пластики на Диана Тончева и рисунките на Стилиян Атанасов ще грейнат в обща изложба, която ще бъде открита на 15 октомври от 17,30 часа в Къщата на художниците (ул. „Д. Константинов“ 17) в Плевен. Диана Тончева ще покаже най-новите си творби, а Стилиян Атанасов ще сподели с публиката смислите в огромния свят на рисунката. 

Диана Тончева е родена в Плевен и е завършила Математическата гимназия ”Гео Милев” в града, а след това и Техническия университет в София със специалност инженерство по хидравлика и пневматика. Преди няколко години тя се връща към своята детска мечта и се отдава на любимото си занимание – да моделира. Работи малка пластика. Първото й участие е в обща изложба преди няколко години в Артцентър „Плевен“. Оттогава има много участия в национални и регионални изложби и биеналета. Първата й самостоятелна изложба е през септември 2017 г.

Стилиян Атанасов

Стилиян Атанасов е роден на 12 март 1959 в г. Плевен, където живее до днес. През 1986 завършва Национаната художествена академия „Николай Павлович“ в София със специалност живопис. Ученик е и последовател на акад. Светлин Русев. От 1986 участва във всички регионални и национални изложби. Предпочита класическата живопис. Има над 50 самостоятелни изложби в Плевен, Левски, Свищов, София, Варна. Член е на Съюза на българските художници от 1988 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here