Близо 60 детски градини и училища в Плевен се включиха в Седмицата на гората

0
63
Седмица на гората

Представители на близо 60 детски градини и училища в град Плевен и Общината се включиха с различни инициативи в Седмицата на гората, която се отбелязва от 1 до 7 април. Детските и учебните заведения на територията на град Плевен получиха през изминалите дни като подарък от Общината и общинското предприятие „Земеделие и гори“ фиданки ясен, липа и люляк за озеленяване на дворните пространства. Раздадените и засадени дръвчета са общо над 300.

Децата от ДГ „Теменуга“ в Плевен отбелязаха Седмицата под мотото „Гората е живот и обща отговорност!“ със засаждането на дръвчетата, разговори за това защо е важно да пазим природата и с тематична изложба. В градината се обучават 120 деца в пет възрастови групи.

В ДГ „Юнско въстание“ всички групи дружно положиха усилия в облагородяване на дворното пространство, информираха от детското заведение.

В ДГ „Щурче“ засаждането на фиданките беше поверено на децата от втора възрастова група, подпомогнати от своите преподаватели. „Благодарим за прекрасния подарък. Засадихме дръвчета по правилата, сега децата очакват с нетърпения развитието им“, сподели директорът Христинка Рангелова.

Бъдещите първокласници от група „Мики Маус“ в ДГ „Гергана“ със старши учител Марияна Димитрова показаха на практика наученото, като осъществиха най-отговорната дейност – с огромен ентусиазъм те засадиха три фиданки – люляк, липа и явор. „Децата и екипът на детската градина благодарят на Община Плевен и Общинско предприятие „Земеделие и гори“, които им подариха не просто дръвчета, а вулкан от емоции и радостни преживявания от досега с природата и гордост от положените усилия и лично участие в облагородяването на дворното пространство“, споделя Таня Каменова, директор на детската градина.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here