Близо 300 боксьори от над 50 клуба в страната се качват на ринга в Плевен

0
243
Бокс

Близо 300 боксьори от над 50 клуба се качват на ринга в следващите няколко дни в Плевен. Тази седмица градът ни е домакин на първия кръг от Държавното лично-отборно първенство, както и на турнира за Купата на България при младежи, девойки и жени.

Шампионатът започна във вторник следобяд, срещите се играят в залата на Спортен комплекс „Спартак“. Успех на участниците пожела кметът на Общината д-р Валентин Христов, който даде начало на спортната проява. Той благодари на организаторите и на Българската федерация по бокс за избора Плевен да бъде домакин на спортно събитие от такъв висок ранг. В деня на откриването в залата присъстваха и олимпийската шампионка по бокс от Токио`2020 Стойка Кръстева и личният й треньор Борислав Георгиев, обявени за почетни граждани на Плевен с решение на Общинския съвет през 2021 год.

Заявки за участие в надпреварата са подадени от почти всички водещи имена в женския ни национален отбор. На ринга ще се качат Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Джоана Нуамеруе. Състезанията от ДЛОП и Купа “България” ще се наблюдават и от националните треньори при младежите и девойките. Най-добре представилите се ще влязат в съставите за предстоящите международни турнири през пролетта.

Домакин и организатор на форума е Боксов клуб „Спартак – Плевен“ с президент Борислав Георгиев. Шампионатът ще завърши в неделя, 25 февруари.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here