Благотворителната музикално-живописна вечер “Осмихни се!” подпомогна лечението на Стела Лазарова от Плевен  

0
741
Геомарчало

Благотворителната музикално-живописна вечер “Осмихни се!” с участието на трио “ГеоМарЧаЛо” и художничката Румяна Живкова подпомогна лечението на Стела Лазарова от Плевен. Младата жена е на 35 години и страда от рядкото заболяване периневрални кисти на ниво S2 в гръбначния канал, за чието оперативно лечение в чужбина са необходими 49 900 €.

Специалното благотворително събитие, което се състоя снощи в читалище “Съгласие 1869”, развълнува и изпълнителите, и публиката, която от първо лице чу разказа на Стела за нейната ежеминутна битка с болестта. Артистите на сцената – Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело, Георги Милтиядов – пиано, и Румяна Живкова – живопис, нарисуваха заедно красотата на жената с палитра и музика, за да популяризират и подкрепят каузата на Стела.

Цветя за Стела Лазарова от артистите.

Музикантите споделиха красиви и обичани произведения – класически пиеси, евъргрийни, джаз стандарти, както и композиция на Георги Милтиядов, която имаше своята премиера и беше аплодирана продължително от зрителите. Прозвучаха и прозаични текстове за жената и любовта от различни автори, представени от Лора Табакова и подбрани от Саня Табакова, дългогодишен издател, редактор и преводач.

Тематичната картина “Жената” беше нарисувана на сцената от Румяна Живкова и продадена на благотворителен търг за 450 лева в края на вечерта. Благородната дама, която купи картината, се казва Сийка Попова.

След събитието Стела Лазарова сподели: “Това, което ме накарахте да изживея тази вечер, формация “ГеоМарЧаЛо”, не мога да облека в думи… Вие сте невероятни таланти, уникални оптимисти, пръскащи любов и светлина! Лора Табакова, Георги Милтиядов и Чавдар Вълков оставате завинаги в сърцето ми! Вие сте с изключително големи, благородни сърца и светът има нужда от Вас! Безкрайно Ви благодаря, че застанахте зад каузата ми в първия си концерт от Благотворителното турне, което Ви предстои! Благодаря и на Руми Живкова за прекрасната картина, която сътвори под емоциите на музиката и бурните аплодисменти и която бе продадена на търг в моя подкрепа! Страхотна си! Благодаря на публиката, която присъстваше! Благодаря от сърце на дамата, която закупи картината в моя полза! Пожелавам Ви да бъдете много здрави, успешни, щастливи и благословени!”

Стела Лазарова

Празничната вечер, посветена на Международния ден на жената – 8 март, беше подкрепена от Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м.

Желаещите да са съпричастни към лечението на Стела Лазарова могат да го направят по следните начини:   

Банка Алианц

Дарителски сметки:

IBAN: BG 95 BUIN 956 119 006 924 59

BIC: BUINBGSF / Валута: BGN

IBAN: BG 37 BUIN 956 119 006 933 09

BIC: BUINBGSF / Валута: EUR

Титуляр:

Стела Красимирова Лазарова

Stela Krasimirova Lazarova

DMS STELA на номер 17 777 – https://dmsbg.com/21872/shans-za-stela/

Revolut: @stela123

Pay-Pal: stelkata6@gmail.com

Чрез дарителските кутии, чийто списък може да намерите тук: https://www.facebook.com/media/set/?

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here