Благотворителен концерт в подкрепа на кампанията „Локомат за България“ подготвят Плевенската филхармония и приятели

0
706
Локомат
Роботът Локомат

Благотворителен концерт в подкрепа на кампанията „Локомат за България“ подготвя Плевенската филхармония. В него ще участват още Вокална формация „Нуша“ за автентичен български фолклор с ръководител Нели Андреева, квартет „Геомарчало“, поп певицата Люси Дюковска и Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Събитието ще е на 3 април, 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“ в Плевен. Диригент ще е Найден Тодоров.

Кампанията за закупуване на робота Локомат е инициирана от д-р Анелия Хохвартер, която е родом е от град Долна Митрополия, но от десетки години живее и работи във Виена, Австрия. Тя не спира да пояснява защо е толкова необходим този апарат на България и не се уморява да привлича все повече съмишленици към идеята. Локомат е робот за лечението и рехабилитацията на пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им се помогне да проходят отново.

Д-р Анелия Хохвартер е сред създателите на първия Център за ретинална хирургия в Етиопия, Африка.

Локоматът е на фирмата „Hосома“, Швейцария, и е единственият по рода си за цялостна, а не частична рехабилитация на тялото. Lokomat ProV6 е последният модел и единственият, който включва два модула: за деца и за възрастни.

Плевенската филхармония и участниците в концерта ще подкрепят благородната кауза.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here