Благоевградският театър ще представи в Плевен криминалния психотрилър “Съмнение”

0
338
Благоевградски театър - Съмнение"

Благоевградският драматичен театър „Никола Вапцаров” ще представи на сцената на ДКТ “Иван Радоев” криминалния психотрилър “Съмнение” от Джон Патрик Шанли. Режисьор е Стайко Мурджев, а в ролите ще видим Станка Калчева, Калин Врачански, Мариана Бонева и Радена Вълканова. Спектакълът ще се играе на 13 декември, от 19 часа.

Спектакълът превръща публиката не просто в зрител, а и в следовател на случващото се. Историята повлича като мъртво течение и отнася в центъра на свят, изграден от строги правила, морални норми и ред, които ще бъдат разбити на парчета, за да се разкрие жестокото, но и обаятелно лице на греха. “Съмнение” е модерна притча за неумолимата летливост на истината, за плаващите пясъци на реалността – всичко е възможно, всеки е и престъпник, и светец, любовта се превръща в грях и мислите в поквара, истината е просто параван за лъжата, а лъжата е единственият дървен сал, върху който можеш да оцелееш в бурното море от съмнения и несигурност.

Калин Врачански е неузнаваем като свещеника, изповядващ добродетелта на съчувствието и взаимопомощта.
Станка Калчева е чудовищна в страстта си към истината и в безмилостната си жертвоготовност в името на правдата и реда.
Мариана Бонева и Радена Вълканова оставят трайна следа в съзнанието на зрителя с майсторски изваяните си свръхплътни психологически образи. Музиката на Петър Дундаков облича тази напрегната реалност в звуци и хармонии, достигащи до нас сякаш от други измерения.

Спектакъл-събитие, доказващ за пореден път встрастеността на режисьора Стайко Мурджев към истината в изкуството и съвършенството в театъра, устремен към високото и сложното, красивото и ефимерното, коментират създателите на постановката.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here