Библиотека на открито ще бъде поставена до пейката-книга в Градската градина на Плевен

0
810
Пейка книга

Библиотека на открито ще бъде поставена до пейката във форма на отворена книга в Градската градина на Плевен. Новата придобивка ще бъде монтирана на 24 май – Деня на българските писменост, просвета и култура, и е част от инициативата “Седни и прочети – нова книга добави” на младежите от Лео клуб „Олимпиец“ и дамски Лайънс клуб „Огледало“.

Проектът на младежите получи подкрепа и одобрение и от кмета на Община Плевен Георг Спартански, за което президентът на Лео клуб „Олимпиец“ Патрисия Първанова благодари. Пейката-книга е с цитати от „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери и е подарък на плевенчани за празника на града – 15 май. Нейното поставяне се превърна в цветен празник, който уважиха граждани, ученици от ОУ “Христо Ботев” и официални гости, сред които кметът Георг Спартански, директори на училища, учители и др.

Събитието откри Стефани Славчева с изпълнение на песента “Притури се планината”, а интересна викторина с въпроси от “Малкият принц” провокира желаещите да вземат активно участие. Всички деца си тръгнаха от събитието с подарък – книжката „Малкият принц“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here