Базар на пчелните продукти ще се проведе в Плевен

0
482
Мед

Базар на пчелните продукти ще се проведе от 23 до 26 ноември 2023 г. до Параклиса-мавзолей “Св. Георги Победоносец” в Плевен и ще възстанови традиция, прекъсната преди 15 години. Организатори са Областният пчеларски съюз – Плевен, Кооперация „Плевен мед 2023“ и „Партнерс експо“ ООД. Събитието е под патронажа на кмета на Плевен д-р Валентин Христов, който ще го открие в 10 ч. на 23 ноември.

В събота, 25 ноември 2023 г., от 10 часа, в салона на Военния клуб председателят на Асоциацията на апитерапевтите в България д-р Евгени Петков ще изнесе лекция на тема ”Пчелните продукти като храна и лекарство“. Преди това – от 8,30 ч. до 10 ч., ще се проведе за пръв път Европейска медена закуска, като организаторите запазват като изненада нейната същност. По същото време ще има артработилница, в която децата ще изработват свещи от восъчни основи.

От 11 ч. ще се проведе лекция на тема „Продуктивно пчеларство и добри пчеларски практики“ – лектор ще е д-р Родолюб Живадинович, председател на Съюза на пчеларските организации в Сърбия.

Здравословната закуска, работилницата за свещи и лекциите са безплатни и със свободен достъп. Поканени са всички граждани и гости на Плевен, уточняват организаторите.

Желаещите ще имат възможност да разгледат творби от традиционния Международен детски конкурс “Пчеларството – екология и плодородие. Пчелните продукти – здраве и дълголетие“. Ще бъде обявен и Международният ежегоден детски конкурс на пчеларска тематика в рамките на Международното пчеларско изложение “Плевен – 2024“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here