Ана Александрова

Ана Александрова от библиотеката на читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, е отличена с приза „Млад библиотекар на годината“ на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Наградата й е връчена официално на церемония в Регионална библиотека „Пейо К Яворов“ в Бургас в рамките на XXXІ Национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID среда“.

Ана Александрова работи всеотдайно с малките читатели, които я наричат кака Ани. По време на локдауна през 2020 г. тя не прекъсва връзката си с тях и всяка вечер им чете приказки по желание онлайн – от страницата на читалището във Фейсбук. Измисля интересни теми в рубриката „Знаете ли че…“, с които през любимите им таблети и телефони малчуганите да научават нови полезни неща и да не забравят, че винаги са добре дошли в библиотеката.

И в последствие това се случва. Децата се включват в Летните занимания с кака Ани, които завършват с кратка драматизация на приказката „Спящата красавица“, режисирана и поставена от нея.   

Младата библиотекарка организира Коледен благотворителен базар „Да дадем втори шанс на старите книги“ със сувенири, изработени лично от нея, като със събраните средства са закупени нови книги за Детския отдел на библиотеката.

Информация: Читалище „Съгласие 1869“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here