Амфитеатър, възстановка на антична улица и нова зала за експозиции ще бъдат създадени в Регионалния исторически музей в Плевен

0
246
Регионален исторически музей - Плевен

Общинският съвет на Плевен даде съгласието си Община Плевен да реализира строителни дейности в Регионалния исторически музей и възложи на главния архитект или оправомощено лице да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията, информират от пресцентъра на Общинския съвет в Плевен. Подготвеният инвестиционен проект за реновиране на дворното пространство на музея включва изграждане на няколко обекта.

Ще бъде създаден амфитеатър, състоящ се от сцена, койлон (полукръг за сядане на публиката) и ложа. Предвидени са 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания. Към съществуваща сграда ще бъдат пристроени две едноетажни постройки за гримьорни (без подземно застрояване).

По проекта ще бъде създадена зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда (без подземно застрояване). Ще бъде обособено и пространство за разполагане на елементи с екпозиционно-образователен характер: Макет на Храма на Фортуна в мащаб 1:10; Възстановка на част от антична улица в мащаб 1:1; Възстановка на Хипокауст отново в реален размер.

Проектът включва и благоустрояване на зелените площи.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here