Актьорът Веселин Плачков и фотографката Калина Серафимова са част от благотворителния „Бебеносещ календар“ за 2020 г

0
2109
Калина Серафимова

Актьорът Веселин Плачков и фотографката Калина Серафимова – и двамата плевенчани, са част от каузата за популяризиране на бебеносенето. Те са на страниците на благотворителния „Бебеносещ календар“ за 2020 година – снимки на Веселин Плачков и дъщеря му Екатерина илюстрират месец февруари, а на Калина Серафимова и дъщеря й Елица – месец април. В календара са включени красиви фотоси на 12 личности – колкото са месеците в годината, като някои от тях носят едновременно по две деца. Основният фотограф е Калина Серафимова.

Калина Серафимова и Станислава Костадинова създават календара изцяло с благотворителна цел, като цялата печалба от продажбата му даряват за каузата на „Българската Коледа“. Вдъхновяващата им идея събира за трета поредна година популярни и не толкова популярни родители, които се снимат с децата си. Мисията на календара е да популяризира ергономичното бебеносене и да покаже разнообразието на носилките. Чрез него повече хора се запознават с този начин на алтернативно придвижване, който дава голяма свобода и на родителите, и на тяхното дете.

Първата година от продажбата на календара са събрани 2800 лв., които са дарени още преди Коледа, а втората – около 3300 лв. Организаторите на инициативата се надяват тази година набраните средства да са най-много.

Календарът се разпространява основно чрез неговата Facebook страница. Цената му е 15 лева, а форматът – А3+. Сред останалите участващи родители са Марина Божкова, Мариана Станчева – Славчева, Дария Симеонова, Силвия Петкова, Мона Гочев и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here