Абитуриенти, преподаватели и легенди наситиха с незабравими емоции традиционната футболна среща в СУ “Иван Вазов” в Плевен

0
326
Футбол - СУ

Традиционната футболна среща между абитуриенти и преподаватели в най-голямото училище в област Плевен – СУ „Иван Вазов“, тази година бе по-специална и в нея с огромно радост се включиха едни от най-изявените имена в историята на българския футбол: Пламен Гетов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Милен Радуканов, Божидар Митрев, Емил Ангелов, Светослав Бърканичков, Козмин Моци, Кунчо Кунчев, Тони Паликрушев, Цветан Петров и други. За колорита на футболния празник допринесе и спортният журналист Иво Райчев, който влезе в ролята на гост-коментатор.

Разделени на отбори „Ученици и звезди” и „Учители и приятели от Плевен”, абитуриенти, преподаватели и легенди изиграха с много хъс и настроение запомняща се футболна среща пред стотици зрители, информират организаторите на двубоя. Глъч и оживление се чуваха от всички страни на терена – публиката беше наистина многобройна и се наслади на истинска голова фиеста. Победата бе за „Ученици и звезди” – 6:4, а в края на двубоя директорът на училището Димитър Митев изненада играчите със специална торта във формата на футболна топка.

Футболната среща между абитуриенти и преподаватели е традиция, датираща от 1993 г., и има за цел да покаже, че не победата е важна за един двубой, а спортсменството и споделените преживявания. Тази година проявата се организира от директора на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев и Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ по три специални повода: 30-ия юбилеен мач, петата годишнина на Ученическия гвардейски оркестър и Празника на Плевен. Инициативата е част от проекта „Младите хора – бъдещето на България – говорят”, финансиран по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност за граждани на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ с председател д-р Денислава Ангелова.

Преди началото на вчерашния двубой имаше и специален музикален подарък за публиката. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха поппевицата Валентина Александрова, танцьорките от балет „Нова” и Мажоретният състав на СУ „Иван Вазов”, които представиха уникална „Спортна бурлеска”, предизвикала бурните аплаузи на публиката. Със свои изпълнения се включиха и таланти от Клуб по спортни танци „Зорая”, както и младежите от първия в страната Ученически духов гвардейски оркестър, сформиран именно в плевенското училище.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here