Почетен караул пред паметника на Апостола в София дадоха ученици от плевенското Средношколско общежитие „Данаил Попов“

0
309
Васил Левски - почетен караул, София

Учениците от клуб „Млади възрожденци” при Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен, имаха честта да застанат на почетен караул пред паметника на Апостола в София, информират организаторите на събитието. Инициативата е на Общобългарския комитет „Васил Левски” , а за участие в нея получават покана само най-активните възрожденски клубове в страната.

„25 юни бе специален и вълнуващ ден за всички в Средношколско общежитие „Данаил Попов“. Огромни благодарности към г-н Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, за специалното внимание към нас! За нашите деца това беше изключителна чест, вълнение, отговорност и незабравим момент за цял живот“, споделя Веселка Лилова, директор на Общежитието.

Клуб „Млади възрожденци” при Средношколското общежитие „Данаил Попов“ в Плевен е под ръководството на Свилен Стойчев – старши възпитател, и Цветан Басаров – възпитател в образователната институция. Поканата към плевенските ученици да се включат в националната инициатива идва лично от Васил Василев, като признание за активната им родолюбива дейност през годината. Облечени в автентични куртки, които са копия на униформата на Левски от фотографията му в Букурещ, и с калпаци с позлатени лъвски знаци, учениците застават по двойки пред паметника, отдавайки своята почит към Апостола.

След приключване на караула, младите възрожденци от Плевен имат възможността да се срещнат с председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев и да разговарят за знакови събития в българската история, за великото дело и непреходните завети на Апостола, вдъхновили поколения българи.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here